Wie ben ik?

 

 

 

 

Aangenaam, ik ben Maaike.

 

Ik ben paardencoach, Kindertalentenfluisteraar, teamcoach en gepassioneerd dierenliefhebber.

 

 

 

 

 

Live your dream and share your passion

 

Ik heb een bachelor in Bedrijfskundige Informatica en werk als Teamcoach in de IT-Bankwereld. Daarnaast ben ik gestart aan mijn laatste jaar als bachelor-werkstudent Social Work. Twee verschillende sectoren maar allebei enorm boeiend! Bovendien heb ik in 2019 mijn opleiding bij Groots & Puur met paardenkracht als Horse Assisted Coach (Paardencoach) afgerond en heb ik mij daarna laten certificeren als Pony Power voor Kids trainer.

Sociale interacties, de innerlijke leefwereld van een mens, de daarbij horende belemmerende overtuigingen en verwachtingen, grote veranderingen op elke moment in het leven...deze onderwerpen hebben mij altijd, zowel in mijn huidige job als in de job als paardencoach, enorm geboeid.

Een viertal jaren geleden heb ik dan ook besloten om voor een studietraject (Social Work) te kiezen die al deze onderwerpen omvat. In september dit jaar ben ik gestart aan mijn laatste jaar en het zal dan ook geen verrassing zijn dat het onderwerp van mijn bachelor proef over equitherapie (EAT) / paardencoaching gaat. Mijn onderzoek vond plaats in OPZC te Rekem en gaat  voornamelijk over de impact van paarden en equitherapie op iemands welzijn en dit in combinatie met talentgericht en krachtgericht werken. Als je interesse hebt in het volledige onderzoeksrapport, stuur mij een pb, dan mail ik jou deze in PDF-vorm.

Het coachen en begeleiden van mensen -kinderen, pubers, jongvolwassenen of volwassenen- met de inzet van mijn paarden en pony's is helemaal mijn ding en ik wil graag deze passie en enthousiasme aan jullie overbrengen!

 

Midden in de natuur op zoek naar jouw talenten

 

Mijn praktijk situeert zich vooral buiten en midden in de natuur. Dit maakt dat je meteen tot rust komt als je bij ons op bezoek komt. Naast een verwelkoming door de kudde kun je ook de andere dieren ontmoeten zoals schapen en in de toekomst kippen en konijntjes. Ook is er een grote biologische moestuin aanwezig waarbij je van de 'snoepstruiken' mag snoepen en je kan ervaren welke groenten en fruit er groeit en bloeit. Het smaakt in ieder geval superlekker!

 

Door mij te verdiepen in de wereld van de Talenten is er weer een mooie wereld van eigen mogelijkheden open gegaan. Ik had namelijk als kind nooit eerder gehoord over welke talenten ik van nature bezit. Heb jij ooit als kind gehoord wat jouw talenten zijn? Waar jij goed in bent? Ben jij een Vertrouweling, een Kansengever, een Mooimaker, een Positivo? Of bezit jij één van de vele andere talenten beschreven in het boek 'Ik kies voor mijn talent' van Luk Dewulf, Peter Beschuyt en Els Pronk? 

Na een speciale cursus bij de Blij met mij academie ben ik gecertificeerd Kindertalentenfluisteraar geworden en heb ik een superleuke workshop bedacht rondom talenten samen met paardencoaching genaamd PK4talent.

Ik zou graag alle kinderen, die nu vooral opgroeien in een digitale, snelle wereld, laten kennismaken met hun verborgen talenten. En dit midden in de natuur en bij de diertjes!

 

Wil jij graag op zoek naar jouw zoon/dochter zijn/haar talenten? Samen met mijn pony's gaan we samen op talentenontdekkingstocht! Dit resulteert in een waardevolle schat aan diverse talenten. Jouw zoon/dochter gaat naar huis met een gepersonaliseerde talentenmap die ook als naslagwerk kan dienen! Daarnaast maken wij een eigen veerkrachtpotje die je kan inzetten op momenten dat het even tegenzit. Je leert hierbij je valkuilen en ook wat voor jou werkt hier mee om te gaan! Alles specifiek op maat van jouw kind, want elk kind heeft zijn eigen talenten en bijbehorende valkuilen en hoe hier mee om te gaan.

Wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

 

Wil je eens vrijblijvend een kijkje komen nemen en mij en de kudde ontmoeten? Eens knuffelen met één van de medecoaches of de schaapjes eten komen geven? Heb je vragen over Paardencoaching en de workshops die wij aanbieden? Klik op onderstaande button of stuur mij een berichtje via Whatsapp!