Mijn medecoaches


Xagyr

Wiskey

Diamond

Sunny

Lexie


Xagyr

Xagyr is geboren op 8 mei 2003 en sinds 2006 dikke vrienden met Wiskey. Xagyr is de leider van de kudde. Xagyr heb ik al als veulen en ik heb hem zelf zadelmak gemaakt. Als ik alleen ga rijden met Xagyr, hinniken de anderen naar hem. Zonder Xagyr in de kudde, is de kudde niet compleet.

Xagyr is slim, leergierig, sociaal, sensitief en kan met iedereen in de kudde opschieten. Hij is doorheen de jaren wat rustiger geworden en vertrouwt al sneller bepaalde situaties.

Af en toe kan hij, samen met Wiskey, nog wel eens de deugniet uithangen.

Wiskey

Wiskey is geboren op 16 juni 2001 en is de grote vriend van Xagyr. Waar Xagyr is, is Wiskey ook te vinden. Wiskey is een echte knuffelbeer. Hij houdt ervan om lekker geborsteld te worden en kan dan ook in slaap vallen tijdens het borstelen. Wiskey is de oudste van de kudde (de opa).

Hij kan heel chill overkomen maar als iets spannends is dan pikt hij dat meteen op. Wiskey is vaak de eerste die op vreemde mensen komt toegelopen. Hij heeft een heel hoge aaibaarheidsfactor en is de grootste schat van de kudde.

Diamond

Diamond is geboren op 01 april 2010 en is de deugniet van de kudde. Hij daagt de grote paarden uit en is vaak in voor een spelletje 'happen' met Wiskey. Hij is heel beschermend over Sunny en ze zijn al jaren dikke vrienden van mekaar.

Diamond is heel rustig in de omgang. Hij laat zich heel makkelijk knuffelen, borstelen en verwennen. Hij verwelkomt al die aandacht maar al te graag! Een echte knuffelpony.

Hij vindt het heerlijk om in the picture te staan en kijkt nieuwsgierig met je mee als je iets aan het doen bent.

Als je naast hem staat dan snuffelt hij je jaszakken of broekzakken af op zoek naar een snoepje.

Sunny

Sunny is geboren op 11 juni 2009 en is één van de kleinste van de kudde. Zij is eerste merrie die  tussen de andere heren kwam maar ze heeft altijd haar mannetje gestaan. Ze is gek op eten en staat als voorste in de rij om haar eten te krijgen. Ze kan goed opschieten met iedereen in de kudde. Sunny is leergierig en een haantje de voorste. Ze hinnikt altijd enthousiast als ik op de weide aankom.

Sunny houdt zich netjes op de achtergrond als de heren hun rangorde aan het bepalen zijn. Ze weet toch dat ze haar charmes in de strijd kan gooien als ze iets van de heren gedaan wil krijgen.

Lexie

Lexie is geboren op 5 mei 2018 en is de kleinste van de kudde, ze lijkt net een klein zusje van Sunny. Zij is ook een merrietje maar kan heel goed haar mannetje staan bij de andere grote heren. Ze is gek op knuffels en vind het fijn als je haar onder haar manen kriebelt. Ze zoekt met iedereen vriendjes en gaat hier slim mee om. Vooral Xagyr is haar grote vriend.  Daar gaat ze ook achter of langs staan als Diamond haar op haar plek wilt zetten. Ze zoekt bescherming bij de leider, wel slim van haar!
Lexie is nieuwsgierig en sociaal. En bovendien heel dapper want ze denkt dat ze even groot is als Wiskey en Xagyr en probeert dan ook haantje de voorste te zijn als er wat te doen is of als er wat te eten valt.